Tuzla: U akciji ‘Ronhil II’ zaplijenjene cigarete i duhan vrijedni 75.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine su u operativnoj akciji kodnog naziva “Ronhill II” oduzeli sitno rezani duhan i cigarete, tržišne vrijednosti u iznosu od 75.000 KM.

Iz UIO pojašnjavaju da su pripadnici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru Tuzla, tokom pretresa vozila, stambenih i pomoćnih objekata, pronašli 8.740 paklica cigareta, 48 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, koji su privremeno oduzeti, kao i putničko vozilo “citroen C4” i mobilni telefon.

Protiv osumnjičenih osoba u ovom slučaju bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

U saopćenju iz UIO se dodaje da je u ovoj godini Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Tuzla, uključujući i ovu akciju, oduzela ukupno 44.382 paklice cigareta, 2.479,25 kg rezanog duhana, 685 kg duhana u listu, 55.365 komada ručno punjenih cigareta, te dvije mašine za rezanje duhana.

(RTVTK/FENA) M.L.