U 2019. godinu s Budžetom ili Odlukom o privremenom finansiranju TK?!

Vlada Tuzlanskog kantona u prvoj verziji je pripremila Odluku o privremenom finansiranju Tuzlanskog kantona za prvo tromjesečje 2019. godine. Stranke okupljenje u Bh-a blok koji je najavio da će predstavljati parlamentarnu većinu i samim tim formirati novu kantonalnu vladu ipak je bliži varijanti da u 2019. godinu treba ući sa usvojenim Budžetom TK.
Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona za 2019. godinu je predložilo, a Vlada prihvatila donošenje Odluke o privremenom finansiranju Tuzlanskog kantona za period 1.1. – 31.3. Partije okupljenje u Bh-blok koje su najavile formiranje većine i novog saziva vlade, drugačijeg su mišljenja. U SDP-u navode kako bi najvjerovatnije pred kraj godine bila sazvana i vanredna, tematska sjednica Skupštine.
Unatoč Odluci o privremenom finansiranju u Ministarstvu finansija na to gledaju kao na realnu opciju. U SDP-u navode da su dobili budžetske projekcije za 2019. godinu. U ovoj političkoj stranci su mišljenja da je sve moguće uraditi do kraja ove godine.

 

Pročitajte...