U 43. godini preminuo Mario Pejić

Marijo Pejić, predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća BiH, preminuo je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović, potvrdila je ovu tužnu vijest.

“Bio je jako težak bolesnik. Jučer sam bila kod njega, bio je bolje, pričali smo. Danas kada sam ponovo bila u dijelu kliničkog gdje je bio smješten, dočekala me je ta tužna vijest”, kazala je porf. dr. Izetbegović za Hayat.ba.

Marijo Pejić rodio se u Sarajevu 1977. godine. U rodnom gradu završio osnovnu školu. U Zagrebu je završio klasičnu gimnaziju. Diplomirao je sociologiju u Sarajevu na Fakultetu političkih znanosti. Stekao je zvanje profesor sociologije. Završivši poslijediplomski studij, stekao je znanstveni naslov magistra komunikoloških znanosti – smjer odnosi s javnošću. Doktorirao je u području komunikoloških znanosti.

U karijeri je bio direktor više ustanova u Sarajevu: Medijskog centra HKD Napredak, radio postaje Vrhbosna, Bosanskog kulturnog centra (u dva mandata), Televizije Bosne i Hercegovine (BHT1). Bio je članom Poslovodnog odbora BHRT-a, Programskog vijeća Upravnog odbora BHRT-a u dva mandata. Od 2018. je urednikom na Federalnoj televiziji. Autor, medijski promotor, scenarist i producent od preko osamsto raznih kulturno-umjetničkih i obrazovnih manifestacija. Bio je članom Crkvenog medijskog odbora za doček pape Franje u BiH.

Bio je član je Hrvatskog društva za znanost i umjetnost BiH, Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 i drugih nevladinih organizacija.

Napisao je veliki broj naučnih i stručnih knjiga i radova.

radiosarajevo.ba

Pročitajte...