7 C
Tuzla,BA
Subota, 25 Septembra, 2021
Naslovna TELEVIZIJA Informativni program U akciji “Dostavljač” uhapšene četiri osobe, oduzeta droga

U akciji “Dostavljač” uhapšene četiri osobe, oduzeta droga

U okviru akcije kodnog naziva “Dostavljač”, usmjerene na suzbijanje neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, uhapsili su četiri osobe, te oduzeli određenu količinu droge.

Akcija je sprovedena u periodu od 09. do 11. marta, a slobode su lišena lica inicijala E.K. i R.K., oba sa područja opštine Tešanj, FBiH, i lica inicijala S.G. i Đ.Đ. oba iz Doboja, dok je nad licem inicijalan S.O. iz Doboja izvršena kriminalistička obrada.

Tokom sprovođenja ove dvodevne akcije, na osnovu naredbe nadležnog Osnovnog suda Doboj izvršeni su pretresi više lica, stanova i vozila koja koriste navedena lica, prilikom čega je ukupno pronađeno i oduzeto oko 246 grama “Marihuane, oko 245 grama opojne droge “Spid”, veća količina sjemenki “Indijske konoplje”, ručno spravljene cigarete tzv. “Džoint”, digitalne vage i drugi predmeti.

Većina pronađene opojne droge je bila upakovana u manjim količinama u plastične vrećice i najvjerovatnije spremljena za dalju preprodaju, saopšteno je iz policije.

U toku je kriminalistička obrada nad licima inicijala S.G. i Đ.Đ., nakon čega će lice inicijala S.G. biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.