U Banovićima održan polufinalni turnir Sportskih igara mladih

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Prvi ovogodišnji polufinalni turnir Plazma Sportskih igara mladih održan je jučer u Banovićima, a djevojčice i dječaci iz Banovića takmičili su se sa svojim vršnjacima – pobjednicima takmičenja iz Tuzle, Gradačca i Srebrenika.

Nakon što su u okviru BH Telecom SIM turneje radosti krajem juna održana takmičenja u pojedinačnim sportovima – stonom tenisu i šahu, Igre su nastavile sa održavanjem takmičenja u timskim sportovima u gradovima širom Bosne i Hercegovine. Nakon dva mjeseca takmičenja po gradovima došao je red na održavanje polufinalnih tunira. Zbog epidemiološke situacije i nemogućnosti dovođenja oko 2000 djece na Veliko finale u Sarajevo, kao što je to bio slučaj prethodnih godina, Igre su prilagodile ovogodišnji sistem takmičenja trenutnoj situaciji održavanjem polufinalnih turnira za određene regije.

Polufinalni tunir u Banovićima održan je u Sportskoj dvorani, a prvi su na teren izašli malonogometaši, koji su se takmičili u kategoriji 2005. godište i mlađi. U finalnom susretu sastale su se domaća ekipa „Kost i koža“ i ekipa „Black Squad“. Prošlogodišnji državni pobjednici, dječaci iz ekipe „Kost i koža“, opravdali su epitet favorita i osvojili prvo mjesto. U skladu sa ovogodišnjim sistemom održavanja Coca-Cola Cupa, i jedna i druga ekipa izborile su plasman na završnicu u Sarajevo.

„Drago nam je što smo bili najbolji i na polufinalnom tuniru Coca-Cola Cupa. Jedva čekamo finale u Sarajevu, kako bismo branili titulu državnih prvaka“, rekao je Mahir Rizvić, predstavnik ekipe „Kost i koža“.

Poli Cup, takmičenje u malom nogometu za dječake koji su 2009. godište i mlađi, osvojili su malonogmetaši iz ekipe NK „Zvijezda“ iz Gradačca, koji će se pridružiti svojim starijim drugarima na Velikom finalu u Sarajevu.

Nakon takmičenja u malom nogometu, održan je i košarkaški polufinalni turnir za ovu regiju. Ekipa „Pokemoni“ iz Srebrenika bila je najuspješnija u kategoriji dječaka, pa će tako i Srebrenik imati svoje predstavnike na finalnom takmičenju. Osim njih, pravo učešća na Velikom finalu izborile su košarkašice iz domaće ekipe „Lakersice“, što i ne iznenađuje s obzirom da se u Banovićima igra odlična ženska košarka.

„Mnogo smo sretne zbog osvajanja Kinder Joy of moving Cupa, jer ćemo ove godine prvi put učestvovati na Velikom finalu u Sarajevu. Dat ćemo sve od sebe da grad i klub predstavimo u što boljem svjetlu“, izjavila je Mia Sliško iz ekipe „Lakersice“.

Igre i ove godine, uz finansijsku podršku USAID-a, kroz sve takmičarske faze nastavljaju realizirati projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“, kroz koji dječaci i djevojčice uče o važnosti poštivanja razločitosti i fair playu na terenu.

Najljepša sportska priča nastavlja svoje ovogodišnje aktivnosti, a u naredim danima održat će se polufinalni turniri u Mostaru, Zenici i Bihaću, nakon čega slijedi i najuzbudljiviji dio – Veliko finale u Sarajevu.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno