U Beogradu održan protest “Stop krvavim košuljama” protiv aktuelne vlasti

– Kolonu demonstranata predvodili su dobošari i oni koji su nosili veliki transparent na kojem je pisalo “Stop krvavim košuljama”, dok su učesnici nosili transparente među kojima su “Uvek pištaljka, nikad više puška”, “Za vladavinu prava i pravdu”, “Protiv terora vlasti” i “Zašto ćutiš Evropo”, a pojedini su nosili zastavu Srbije, zviždali pištaljkama i uzvikivali slogane kojima su iskazivali kritiku aktuelne vlasti

BEOGRAD (AA) – Uz učešće velikog broja građana u Beogradu je večeras održan protestni skup “Stop krvavim košuljama”, javlja Anadolu Agency.

Protest na koji je pozvala srbijanska opozicija počeo na platou ispred Filozofskog fakulteta, nakon čega su učesnici prošetali do zgrade Radio-televizije Srbije.

Kolonu demonstranata predvodili su dobošari i oni koji su nosili veliki transparent na kojem je pisalo “Stop krvavim košuljama”, dok su učesnici nosili transparente među kojima su “Uvek pištaljka, nikad više puška”, “Za vladavinu prava i pravdu”, “Protiv terora vlasti” i “Zašto ćutiš Evropo”, a pojedini su nosili zastavu Srbije, zviždali pištaljkama i uzvikivali slogane kojima su iskazivali kritiku aktuelne vlasti.

Kako je navedeno u ranijem pozivu na skup, neposredan povod protesta je nedavni napad na predsednika Levice Srbije Borka Stefanovića, prilikom kojeg je od udarca metalnom šipkom zadobio povrede glave pred održavanje tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu. Protest su podržale sve članice Saveza za Srbiju i lideri tog saveza došli su na protest i stali u drugi red kolone, ali na skupu nije bilo stranačkih obeležja.

Na protestu se obratio glumac Branislav Trifunović i studentkinja Jelena Anasonović, koja je poručila: “Krenulo je Srbijo, krenulo je Beograde.” Rekla je da će građani o predstojećim akcijama biti obavešteni na društvenim mrežama.

Tokom protesta, ulice u centru Beograda bile su zatvorene za saobraćaj. Protest je protekao bez incidenata, jedino je ispred Doma Narodne skupštine predsednik Udruženja nestalih i kidnapovanih sa Kosova Simo Spasić uzvikivao da je Savez za Srbiju “zlo za Srbiju”.

Pročitajte...