U BiH danas kišovito, od utorka moguć i snijeg

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u poslijepodnevnim i večernjim satima kišovito. Najviša dnevna temperatura zraka kretaće se između između osam i 15 stepeni Celzijusovih, u Sarajevu oko devet.

U utorak takođe oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva sa kišom u većem dijelu zemlje, a u višim područjima sa snijegom. Poslijepodne i u večernjim satima padavine uglavnom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U većini područja se očekuje susnježica i snijeg. Temperature zraka u Bosni od jedan do sedam, a u Hercegovini od sedam do 12.

Pretežno oblačno u Bosni će biti i u srijedu, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. U jutarnjim satima i prijepodne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura od minus do dva, na jugu od jedan do pet, a dnevna od minus jedan do četiri, na jugu od sedam do 10 stepeni Celzijusovih, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima sa kišom, a u Bosni, uglavnom, sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od minus pet do jedan, na jugu od dva do šest, a dnevna od nula do pet, na jugu od šest do 10.

Pročitajte...