U BiH danas naoblačenje, u srijedu kišovito u cijeloj zemlji

– Jače naoblačenje dolazi sa sjevera koje će usloviti kišu u noći na srijedu
 – U Bosni i Hercegovini se danas prognozira pretežno sunčano prijepodne. Po kotlinama u Bosni će biti dosta magle. U drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti u cijeloj zemlji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jače naoblačenje dolazi sa sjevera koje će usloviti kišu u noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine uglavnom jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stepen.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u srijedu će biti oblačno. Većina padavina u Bosni i to prijepodne. Hercegovini lokalno slaba kiša poslijepodne. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni.

U četvrtak više sunčanog vremena na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. Po kotlinama sa maglom. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme, lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena.

U petak prijepodne po kotlinama u Bosni će biti dosta magle ili niska naoblake. Sunčanije u drugoj polovini dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest, na jugu zemlje do 11. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena.

Pročitajte...