U BiH danas oblačno s kišom i snijegom

U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne danas se očekuje dugotrajna niska naoblaka, a u ostalim područjima zemlje postepeno naoblačenje s juga prijepodne. Nove padavine se očekuju s juga od večernjih sati i u noći na srijedu proširit će se na cijelu BiH. Većinom u nizinama kiša. Snijeg u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Na planinama će padati snijeg.

U većem dijelu BiH vjetar slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnom područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, a na jugu do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, a na jugu BiH od 8 do 11 stepeni.

Biometeorološke prilike danas će se postepeno pogoršavati tokom dana. Promjena vremena kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogla bi dovesti do jačanja tegoba, stoga je preporučljivo reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima. Osjet hladnoće će biti izraženiji usljed većeg sadržaja vlage u zraku, o čemu bi trebali povesti računa, prije svih, astmatičari i osobe sa ishemijskim bolestima, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pročitajte...