U BiH do kraja marta padavine, početkom aprila temperature do 22 stepena

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slabija kiša je moguća na istoku i jugoistoku Hercegovine i istoku i sjeveroistoku Bosne. U ranim jutarnjim satima u istočnim područjima će biti i slabog snijega iznad 700 metara nadmorske visine. Vjetar će biti slab sjevernog smjera. Krajem dana vjetar će promjeniti smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 2, na jugu zemlje od 3 do 7 stepeni. Najviša dnevna većinom između 6 i 11, na jugu do 15 stepeni.

– Na području centralne, sjeveroistočne i jugozapadne Bosne te na istoku Hercegovine do kraja marta očekuju se padavine, dok će u ostalim krajevima biti oblačno vrijeme uz vrlo malu mogućnost za slabe padavine.

Nešto stabilnije vrijeme prognozira se od 2. do 5. aprila, nakon čega se ponovo očekuje pogoršanje vremenskih prilike i padavine širom zemlje.

Negativne vrijednosti jutarnje temperature u Bosni prognoziraju se do 28. marta, a kretaće se od minus tri do dva, dok se u Hercegovini očekuju od tri do osam stepeni Celzijusovih. Maksimalne temperature u istom periodu u Bosni se prognoziraju od šest do 11, a u Hercegovini od deset do 15.

Od 29. marta do 9. aprila, prognozira se porast temperatura. U Bosni se jutarnje temperature očekuju od tri do osam, a u Hercegovini od pet do deset stepeni, dok se maksimalne dnevne u Bosni prognoziraju do 20, a u Hercegovini do 22 stepeni Celzijusovih.