U BiH jutros oblačno, a u pojedinim dijelovima pada i kiša

U Bosni je jutros oblačno vrijeme. U sjevernim, sjeverozapadnim i ponegdje u centralnim dijelovima registrovana je kiša. U Hercegovini je umjereno oblačno.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Ivan-sedlo 11, Livno i Sokolac 12, Bugojno 13, Sarajevo 14, Jajce i Zenica 15, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 16, Banja Luka, Bihać, Doboj, Gradačac, Grude, Prijedor i Trebinje 17, Bijeljina, Brčko i Mostar 18 i Stolac 19.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U BiH danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti očekuje se na jugu i u istočnim područjima. U jutarnjim satima, ponegdje u zapadnim, sjevernim i sjeverozapadnim dijelovima bit će sa slabom kišom. Tokom dana u cijeloj BiH bit će nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Vjetar će biti slab do umjeren, zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24, na jugu zemlje do 27 stupnjeva.

U Sarajevu danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana bit će nestabilno s kišom i pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 22 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pročitajte...