U BiH narednim danima pretežno sunčano vrijeme

U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom prijepodne. Tokom dana, bez padavina i postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine.

Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera, a u Hercegovini na momente i pojačan. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu do 28 stepeni.

U četvrtak, 19. maja, se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu do 28 stepeni. 

I za petak, 20. maja, prognozirano je pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepen.

U subotu, 21. maja,  će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Povećanjem oblačnosti, u sjevernim i sjeverozapadnim područjima se očekuje kiša ili kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena, saopćeno je iz FHMZ.

Pročitajte...