U Bosni do subote jutra s maglom, poslijepode u BiH sunčano

U Bosni danas prijepodne će biti dosta magle i niske naoblake. U drugoj polovini dana pretežno sunčano vrijeme. U Hercegovini bit će sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna većinom između 16 i 22, na jugu zemlje od 22 do 26 stepeni.

Po kotlinama u Bosni u četvrtak, 11. oktobra prijepodne će biti dosta magle i niske naoblake. U drugoj polovini dana pretežno sunčano. U Hercegovini bit će sunčano. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje do 13 stepeni. Najviša dnevna većinom između 17 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U petak, 12. oktobra, po kotlinama u Bosni prijepodne će biti magle i niske naoblake. U drugoj polovini dana pretežno sunčano vrijeme. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje do 13 stepeni. Najviša dnevna većinom između 16 i 22, jugu zemlje od 22 do 26 stepeni.

U Bosni će u subotu, 13. oktobra prijepodne biti dosta magle i niske naoblake. U drugoj polovini dana bit će pretežno sunčano vrijeme. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna većinom između 16 i 21, jugu zemlje od 22 do 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(RTVTK/FENA) M.L.