U Bosni oblačno s pljuskovima i grmljavinom, u Hercegovini sunčano

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima, uz nešto više oblaka, pada kiša. U Hercegovini je malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5 stupnjeva, Bugojno i Ivan Sedlo 12, Jajce i Sokolac 13, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 14, Gradačac i Tuzla 15, Banja Luka, Bihać, Bijeljina i Prijedor 16, Brčko i Zvornik 17, Grude 20, Trebinje 21, Mostar i Stolac 24 stupnja. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Tokom dana, uz nešto više oblačnosti, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Na jugoistoku Hercegovine lokalni pljusak je moguć poslije podne.

Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura.

Najviša dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu od 27 do 32 stupnja.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom i pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 20 stupnjeva.

Pročitajte...