U Doboj Istoku, Spreča poplavila oko 100 hektara poljoprivrednog zemljišta

Vozači trebaju obratiti pažnju jer se zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Na području općine Doboj Istok rijeka Spreča se izlila i poplavila je oko 100 ha poljoprivrednog zemljišta. Nivo rijeke Spreče na mjernom mjestu Karanovac, u Gračanici, jutros u 7 sati iznosio je 329 cm. Podsjećamo, nivo kad se preduzimaju redovne mjere odbrane od poplava 300 cm. Rijeka Spreča se izlila i poplavila je oko 50 ha poljoprivrednog zemljišta. U Srebreniku, nivo rijeke Tinje na mjernoj letvi ispod Koprića mosta iznosi 129,9 cm.

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice, osim nekoliko tehničkih, nisu i­­­­male intervencija na gašenju požara.

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za nedjelju odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Živinice i Mobilna: Teočak, javljaju iz Kantonalne uprave Civilne Zaštite.

Pročitajte...