U emisiji “Pozitivna praksa” večeras o nacionalnim manjinama

Nacionalne manjine bogatstvo su svake države, koje ukazuje na šarolikost i ljepotu različitosti. U sjeni triju konstitutivnih naroda u BiH živi 17 nacionalnih manjina, tako da malo koja zemlja u svijetu ima etničku strukturu kao Bosna i Hercegovina. Unatoč tome što je država BiH Zakonom o zaštiti prava pripadnika nacionalnih manjina navedenim zajednicama pravno priznala status nacionalnih manjina, čime bi pripadnici ovih zajednica trebali uživati i dodatnu zaštitu u područjima kulture, običaja, tradicija, jezika, pisma, obrazovanja, vjerskih sloboda, ostaje činjenica da su ove zajednice grubo diskriminirane postojećim Ustavom i Izbornim zakonom BiH.
U “Pozitivnoj praksi” večeras govorimo o dikriminaciji nacionalnih manjina u BiH kroz nesprovođenje presude Sejdić Finci, podsjetićemo da država osam godina ne može naći adekvatano rješenje ovog pitanja…
Govorit ćemo i bogatstvu koje su narodi iz drugih država donijeli u BiH, te time oplemenili i obogatili našu državu….
Gost “Pozitivne prakse” je profesor Tihomir Knežiček, pripadnik italijanske nacionalne manjine i predsjednik Vijeća nacionalnih manjina u BiH.

Emisija je na programu RTV TK večeras od 18 sati.

Pročitajte...