U Gazi obustavljena nastava u školama i rad javnih ustanova

– Izraelske snage izvele su napad i u jutarnjim satima. Uništena je zgrada, a pričinjena je i materijalna šteta na radnjama i džamiji u blizini

GAZA (AA) – Zbog izraelskih zračnih napada, koji traju od sinoć, u Gazi je obustavljena nastava u školama i rad javnih ustanova, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Ureda vlade u Gazi navedeno je da nastavljaju sa radom bolnice i zdravstvene ustanove.

Izraelske snage izvele su napad i u jutarnjim satima. U zračnom napadu uništena je sedmospratna zgrada. Na nju je ispaljeno 11 raketa. Pričinjena je i materijalna šteta na radnjama i džamiji u blizini.

Iz Ministarstva zdravstva Gaze potvrdili su da je u jutrošnjem napadu poginula jedna, a ranjena još jedna osoba.

Najmanje petorica Palestinaca ubijena su u sinoćnjim zračnim izraelskim napadima u Pojasu Gaze.

Palestinski ministar zdravstva Ashraf al-Qudra saopćio je da je jutros u bolnici preminuo Palestinac koji je teško ranjen u sinoćnjim izraelskim napadima u gradu Rafahu.

Tokom protekle noći izraelski bombarderi izveli su žestoke napade u različitim dijelovima blokirane palestinske enklave Gaze.

Meta napada bila je i policijska stanica, dva sjedišta pokreta Islamic Jihad i zgrada televizije Al-Aksa. Izrael je zračne napade započeo nakon navodnih raketnih napada s područja Gaze.

Izraelska vojska tvrdi da je tokom ponedjeljka iz Gaze na Izrael ispaljeno više od 300 raketa i da je većina njih presretnuta odbrambenim sistemom ili je pala na nenaseljena polja. U raketnim napadima ranjeno je 29 Izraelaca.

Iz Ujedinjenih nacija su pozvali na prekid sukoba u Gazi.