U Gradačcu će od 25. do 28.avgusta biti održan 48.Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije-Dani šljive

U Gradačcu će od 25. do 28.avgusta biti održan 48.Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije-Dani šljive. Pripreme za sajam su u završnoj fazi. Prijavilo se 105 izlagača na 44 sajamska štanda. Osim BiH, na ovogodišnjem sajmu će se predstaviti proizvođači iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, ali i daleke Indonezije.


Najstarija sajamska manifestacije u Bosni i Hercegovini obilježit će i ove godine kraj avgusta, kada će u Gradačcu svoje proizvode promovisati poljoprivrednici iz zemlje i inostranstva.

-Podijeljeni su na unutrašnje i vanjsko izlaganje i maloprodaju. Prostor koji smo planirali za ovogodišnji sajam je u 100% popunjen. Izlagače dočekujemo spremni, kako bi se uvjerili u pripremu i organizaciju 48. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije-“Dani šljive” u Gradačcu, navodi Nedžad Nuhanović, suorganizator Sajma “Dani šljive”.

Nezaobilazni dio ove smajamske manifestacije su i stručna predavanja u aktuelnim temama, pa je tako najavljeno da će ovogodišnji okrugli sto biti povećen vinigradarstvi i vinarstvu na području Gradačac i Majevice.

-Tu su uključeni Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Sarajevo. Imamo i ocjenu kvaliteta proizvoda, za što su određeni izlagači poslali svoje proizvode, promocija najboljih kada će biti i uručena priznanja i nagrade za kvalitet bit će upriličena u petak, trećeg dana sajma, pojašnjava Nuhanović.

Prijavilo se 105 izlagača na 44 sajamska štanda. Osim BiH, na ovogodišnjem sajmu će se predstaviti proizvođači iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, ali i daleke Indonezije.