U Gradačcu osmi put održane BH Telecom Sportske igre mladih

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

U Gradačcu su održane 8. BH Telecom Sportske igre mladih, a mališani su se imali priliku takmičiti u malom fudbalu, košarci, odbojci, odbojci na pijesku, atletici i igri između dvije vatre. Takmičenja su održana u Sportskoj dvorani „Skenderija“, dvorani Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“, na stadionu „Luke“ i jezeru Vidara. Specijalni partner Igara je i ove godine Olimpijski komitet BiH, a pokrovitelj Igara u Gradačcu je Općina Gradačac. Djevojčice i dječaci su na terenu pokazali fer play koji je važan segment Igara i koji Igre promovišu kroz projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, a uz finansijsku podršku USAID-a.

Otvaranju Sportskih igara mladih u Gradačcu prisustvovao je i načelnik općine Gradačac, koji je ujedno i proglasio takmičenja u Gradačcu otvorenim.

„Drago mi je što i ove godine imamo priliku podržati jednu ovako zanimljivu, značajnu sportsku manifestaciju. Već osmi put se zajedno družimo u Gradačcu i svakako da je danas stvarno lijepo biti u društvu preko 900 učesnika. Zadovoljstvo nam je što je Gradačac i ove godine jedan od 34 bh. grada u kojem se Igre organizuju. S obzirom na to da je općina Gradačac općina sporta i mladosti, općinske vlasti će kroz ovakve i slične projekte nastaviti doprinositi popularizaciji sporta“, izjavio je Edis Dervišagić, načelnik općine Gradačac.

Sportske igre mladih u Gradačcu otvorene su Bingo CUP-om, takmičenjem u igri između dvije vatre, a mališani su još jednom pokazali da se znaju sjajno zabaviti kada je u pitanju ova igra. Zlatnu medalju osvojila je ekipa „Vatreni zmajevi“, koja je u finalnoj utakmici savladala ekipu „Zmajevi“.

Takmičenja su nastavljena Poli Cup-om, takmičenjem u malom nogometu za kategoriju 2007. godište i mlađi, na kojem je najuspješnija ekipa bila NK „Tempo“. Coca-Cola Cup, takmičenje u malom nogometu za kategoriju 2003. godište i mlađi, osvojila je ekipa „Komandosi“ u kategoriji dječaka, dok je najbolja ženska ekipa bila ŠF „Jedinstvo 2005“.

Na Kinder plus Sport CUP-u u košarci odigrane su vrlo zanimljive utakmice. Plasman na Veliko finale Igara u Sarajevu obezbijedile su ekipe „Speed“ u kategoriji dječaka i „Zmajice“ u kategoriji djevojčica.

Posebno interesovanje vladalo je za Lutrija BiH Cup, takmičenje u atletici, koje se ove godine prvi put  održava u Gradačcu. U utrci na 60 metara najbrži dječak bio je Amar Osmanović, dok je najbrža djevojčica bila Esma Ganibegović.

Titulama pobjednika na Podravka Cup-u, takmičenju u odbojci na pijesku, okitile su se ekipe „Popović-Jovićević“ iz Modriče u muškoj konkurenciji i „Tom i DŽeri“ iz Gradačca u ženskoj konkurenciji. Pobjednik cjelodnevnog takmičenja u Plazma Cup u dvoranskoj odbojci bila je ekipa ŽOK „Crvena Zvijezda“ iz Obudovca, koja je u finalnom susretu savladala ekipu OK „Kula Gradačac“.

Finalno takmičenje održat će se od 7. do 11. augusta 2018. godine u Sarajevu, gdje će se mališani iz 34 bh. grada takmičiti  u 10 različitih sportskih disciplina.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno