U Jerusalemu, Zapadnoj obali i Gazi povrijeđena najmanje 92 Palestinca

– Iz Crvenog polumjeseca saopćeno je kako je tokom današnjih protesta, u sukobima sa izraelskim snagama, u ulici Selahattin u Istočnom Jerusalemu povrijeđeno 12, na Zapadnoj obali u gradovima Ramallah, Betlehem i Tulkerim 48, te u Gazi najmanje 32 Palestinca

RAMALLAH (AA) – Tokom protesta u Istočnom Jerusalemu, Zapadnoj obali i Gazi, zbog odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jerusalem za glavni grad Izraela, u subotu su povrijeđena najmanje 92 Palestinaca, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz palestinskog Crvenog polumjeseca saopćeno je kako je tokom današnjih protesta, u sukobima sa izraelskim snagama u Istočnom Jerusalemu povrijeđeno 12, na Zapadnoj obali u gradovima Ramallah, Betlehem i Tulkerim 48, te u Gazi najmanje 32 Palestinca.

U saopćenju izraelske vojske je navedeno kako je tokom današnjim protesta na Zapadnoj obali i Gazi najmanje na 20 tačaka došlo do sukoba s Palestincima.

Naglašeno je također kako je najmanje 600 Palestinaca Zapadnoj obali bacalo kamenice na vojsku i zapalilo gume od automobila. Na protestima u Gazi najmanje 450 Palestinaca sudjelovalo je u sukobima s izraelskim snagama.

U vezi sa sukobima u Istočnom Jerusalemu, navedeno je kako je ranjeno najmanje šest Palestinaca, kao i dva pripadnika izraelske policije.

Pročitajte...