U KŠC “Sveti Franjo” održana tradicionalna izložba

U Katoličkom školskom centru „Sveti Franjo“, večeras je održana traidicionalna izložba božićnih i novogodišnjih čestitki, adventskih vijenaca i drugih ukrasa koje su izradili učenici, roditelji ali i zaposleni u školi. Izložba je i humanitarnog karaktera jer će se novac od zarade iskoristiti za darove djeci u stanju potrebe kako bi ih obradovali za vrijeme blagdana.

Izložbeni stolovi, pretrpani čestitkama, lutkama i vijencima najavili su večeras blagdansku atmosferu. U holu Katoličkog školskog centra, ova izložba, privukla je veliku pažnju građana. Svi ukrasi su nastali na radionicama na kojima su pored učenika, učestovovali i zajedno sa njima učili, njihovi roditelji. Našli su se tu ukrasi za bor, adventski vijenci i čestitke čiji je dizajn inspirisao Božić.

  • Ovo je izložba prodajnog karaktera. Ali je i humanitarna izložba. Sva finansijska sredstva koja mi prikupimo ovom izložbom, odnosno prodajom stvari iza mojih leđa, koriste se uglavnom za darove učenicima koji su u stanju potrebe kako bi smo ih obradovali za vrijeme blagdana, rekao je direktor osnovne škole „Sveti Franjo“ Danijel Barišić.

Ova izložba je ujedno najavila i vrijeme pripreme za Božić, advent, koji počinje u nedjelju. A u njemu preovladavaju iščekivanje, nada, budnost i čežnja koja se mogla i osjetiti u zraku večerašnje izložbe.

 

Pročitajte...