U Memorijalnom centru Potočari – Srebrenica obilježen Dan državnosti BiH

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, danas je obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Ševket Hafizović, predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra, istakao je da zbog situacije u državi moramo naglašavati značaj Dana državnosti i kao i značaj ZAVNOBIH-a.

– Više nego ikad važno je obilježavati Dan državnosti. Nažalost, oni koji su nam na čelu države prihvataju simbole drugih država kao svoje. Zbog toga nikada se ne mislimo umoriti od obilježavanja Dana državnosti – rekao je Hafizović.

Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika Općine Srebrenica, čestitao je građanima Bosne i Hercegovine Dan državnosti.

– Koristim priliku da svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam dan državnosti kako u zemlji tako i dijaspori. Domovina je naša obaveza koju moramo čuvati – rekao je Fejzić.

Cvijeće na spomen obilježja položili su majke Srebrenice, predstavnici udruženja žtava genocida, zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić, potpredsjednik RS Ramiz Salkić, Uprava Memorijalnog centra Potočari, sindikat PPDIVUT, Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS, i građani.

Pročitajte...