U Mitrovici uhapšen Marko Đurić, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju

Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije uhapsili su Marka Đurića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u povodu tog događaja sazvao je za 19:30 sati sjednicu savjeta za nacionalnu bezbjednost, javljaju srbijanski mediji.

Kako navode, pripadnici specijalnih jedinica ROSU upali su u salu u kojoj je održavao skup i uz korišćenje šok bombi, privele Đurića.

RTS javlja da su okupljeni ispred Mitrovačkog dvora otjerani suzavcem, dok portal KoSSev navodi da je kosovska policija bacila suzavac ispred sale i u samoj sali.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković stigli su danas u Kosovsku Mitrovicu, uprkos zabrani ulaska u pokrajinu.

Oni su se u zgradi Mitrovačkog dvora priključili učesnicima okruglog stola koji se u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji danas održava u Kosovskoj Mitrovici.

Okrugli sto političkih predstavnika kosovskih Srba u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji trebalo je da počne danas oko 13 sati sati, međutim počeo je s nešto više od četiri sata zakašnjenja, nakon dolaska Đurića i Selakovića u Kosovsku Mitrovicu, prenosi N1.

Ranije danas, predstavnici prištinskih institucija saopštili su da Đuriću i Selakoviću nije dozvoljen ulazak na Kosovo i da će, ako to pokušaju, biti uhapšeni.

Ministar Vladan Vukosavljević tvrdi da je i njemu zabranjen ulazak, što kosovska policija negira.

Portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost, Maja Kocijančič je, povodom dešavanja na Kosovu, podsjetila strane da se moraju pridržavati sporazuma o posjetama zvaničnika koji već postoji.

Pročitajte...