U narednoj godini rekonstrukcija Centra za kulturu i informisanje Srebrenik

U narednoj godini Centar za kulturu i informisanje Srebrenik dobija novu fasadu i stolariju. U ovaj projekat bit će uloženo 350.000 KM, a u finansiranje se uključila u Vlada TK. Tim povodom Zlatan Muratović, ministar za kulturu, sport i mlade TK i Zvjezad Karadžin, ministar za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK posjetili su Centar za kulturu u Srebreniku, koji je izgrađen prije više od 40 godina.

Objekat sadašnjeg Centra za kulturu i informisanje u Srebreniku izgrađen je 1980. Naredne godine dobit će novi fasadu i stolariju, što će poboljšati uslove rada najvažnije ustanove kulture u Srebreniku.

  • Mi možemo razvijati društvo, ali kreativni potencijal koji ima BiH i koji se reprezentuje u ovakvim ustanovama vrlo je važno da se radi u što boljim i kvalitetnijim uslovima – ističe Mirza Ibrišimović, direktor Centra za kulturu za kulturu i informisanje Srebrenik.

U bolje uslove rada Centra za kulturu u Srebreniku bit će uloženo 350 hiljada KM, a projekat će zajednički finansirati grad Srebrenik i Vlada TK, tačnije Ministarstvo za prostorno uređenje i zaštitu okolice.

  • Obećao sam da ćemo u sladu sa mogućnostima pomoći vezano za obnosu zgrade. U tom smislu, ono što je iz domena našeg Minsitarstva mi ćemo uraditi – napominje Zvjezda Karadžin, ministar za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK .

Centar za kulturu i informisanje Srebrenik nosilac je svih kulturnih dešavanja u ovoj lokalnoj zajednici. Organizuju pozorišne predstave, promocije knjiga i časopisa, književne večeri…

Pročitajte...