U nedjelju tradicionalni košarkaški derbi Sloboda – Bosna

U okviru 4. kola muškog košarkaškog prvenstva BiH u nedjelju se u Mejdanu od 19 sati igra tradicionalni derbi između Slobode i Bosne Royal.

U odsustvu trenera Damira Mulaomerovića ovu utakmicu na današnjoj press-konfferenciji najavio je predsjednik OKK Sloboda Aid Berbić. Još jednom je izrazio podršku Bosni koja se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

“Bosna je za mene lično i za OKK Sloboda jedan od simbola košarke i državnosti BiH. Ne možemo nikad zaboraviti da je Bosna evropski prvak i ne treba da zaboravimo. Mislim da je interes bh. košarke da Bosna bude stabilan prvoligaš, jer ipak ona dolazi iz grada koji ima pola miliona stanovnika i ja ne vidim razlog da Bosna se ponovo nevrati na staze stare slave. Što se tiče dvoboja između Slobode i Bosne bez obzira ko na kojoj poziciji bio to su uvijek bili derbiji. Utakmice koje još prije rata imaju svoj poseban karakter”, izjavio je Berbić.

Ovom prilikom potpisan je Ugovor o sponzorstvu sa Novom bankom sa kojim je produžena dugogodišnja saradnja koja traje od 2013. godine.