U nedjelju u Tuzli 6. Tuzlanska biciklijada ; veliko interesovanje biciklista

Biciklistički klub Tuzla, u saradnji s generalnim sponzorom Volkswagen Nipex te ostalim prijateljima događaja, i ove godine pripremio je za građane Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine porodični spektakl – 6. Tuzlansku Biciklijadu.

Mjesto okupljanja bit će, kao i dosada, plato Stupine od 8 sati u nedjelju 27. augusta u Tuzli. Tradicionalna Biciklijada je  rekreativni događaj koji privlači ljude svih uzrasta.

Cjelodnevno druženje porodica, uz propagiranje zdravog načina života, glavni je cilj organizatora Biciklijade.

“Povodom toga, prije samog oficijelnog starta Biciklijade pripremili smo malu biciklijadu za najmlađe učesnike. Pozivamo sve koji žele učestvovati da se što je prije moguće prijave putem prijavnog obrasca na web stranici Tuzlanske Biciklijade”.

Sve učesnike očekuje odlična cjelodnevna zabava i bogat nagradni fond. Nagradno putovanje za dvoje, bicikla, sportska oprema samo su neke od nagrada koje očekuju učesnike. Dosadašnje biciklijade okupile su značajan broj učesnika – rekreativaca i protekle su u odličnoj atmosferi, što predstavlja veliku odgovornost za organizatore da svaku narednu “Tuzlansku Biciklijadu” podignu organizaciono na viši nivo.

Ove godine očekuju rekordan broj učesnika. Biciklistički klub Tuzla kao organizator za sve ima poruku “U voljenom gradu svi na biciklijadu”.

(Bportal.ba/Tuzlanski.ba/ RTV TK)

Pročitajte...