U ovoj školskoj godini opremljeno 11 učionica Islamske vjeronauke

Na području Muftijstva tuzlanskog tokom ove školske godine opremljeno je 11 kabineta Islamske vjeronauke, u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona te uz podršku Udruženja Blagostanje iz Srajeva i Rahma International iz Kuvajta. Prioritete pri opremanju kabineta određivale su uprave škola i vjeroučitelji. Vrijednost ovog projekta je veća od 46 hiljade KM.
Osnovna škola iz Šerića jedna je od škola u kojoj je opremljen kabinet Islamske vjeronauke. Za njih je to značajno zbog toga što učenici ove škole ostvaruju dobre rezultate iz Islamske vjeronauke, kako na općinskim, tako i na kantonalnim takmičenjima.
Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona u proteklom je periodu mnogo uložilo u kapitalne projekte u obrazovnim ustanovama. Uglavnom je riječ o projektima energetske efikasnosti, te je opremanje kabineta jako važno, smatra resorni ministar.
Na području Muftijstva tuzlanskog u protekle tri godine u 22 osnovne škole opremljeni su kabineti Islamske vjeronauke. Projeketi su realizirani u saradnji sa Udruženjem blagostanje i Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica. Kabineti su opremljeni sa klupama, stolicama, školeskom tablom, a nekoliko je kabineta opremljeno i sa projektorima i laptopima.
Opremanje kabineta Islamske vjeronauke bit će nastavljeno, najavljeno je iz Muftijstva tuzlanskog.

Pročitajte...