U planu značajni projekti za razvoj općine Doboj Istok

Kako bi stvorili bolje uslove odvijanja saobraćaja kroz obezbeđivanja parking mjesta Općina Doboj Istok je kupila zemljište za izgradnju parking prostora u Mjesnoj zajednici Klokotnica.Sredstva
“Mi smo prošle godine završili, odnosno federalna Direkcija cesta je završila raskrsnicu u Klokotnici. Postavljena je signalizacija i u cilju što boljeg funkcionisanja saobraćaja i mi smo se odlučili za kupovinu zemljišta, tako da ćemo u ovoj godini vjerovatno imati zabranu saobraćaja prema Domu zdravlja. Biže dozvoljen saobraćaj samo za kola Hitne pomoći i dostavna vozila”, kazao je načelnik Doboj Istoka, Kemal Bratić..
Za zemljište je iz općinskog budžeta izdvojeno oko 76 hiljada maraka. Za izgradnju modernog parking prostora biće potrebno oko 100 hiljada, tako da u narednom periodu stvaramo preduslove za naplatu parking mjesta, jer mi smo jedan od rijetkih opština na kojoj se parking mjesta ne naplaćuju”,navodi načelnik Bratić.
Pored ovog vrijedan pomena je i projekat završetka vanjskih radova na objektu Doma kulture i početak unutrašnjih radova, koji bi trebali biti završeni do kraja godine.Plan je da se osnuje i BKC u sklopu kojeg će biti Radio Doboj Istok i biblioteka.Za rekonstrukciju vanjskog dijela Doma kulture uloženo je oko 160 hiljada maraka. Urađena je zahvaljujući Vladi Tuzlanskog kantona koja je za ove namjene izdvojila sto dvadeset hiljada maraka.
“A za unutrašnje uređenje nam treba još stotionjak KM da bi napravili jednu modernu salu u kojoj bi se mogle izvoditi predstave, pokrenuti kino, kao i svi drugi kulturni događaji za kojima naši građani imaju potrebu, istićče Bratić.
Nakon dužeg perioda Općina Doboj Istok je u 2020. godinu ušla sa suficitom i nema kreditnih zaduženja. Sve su to preduslovi za stabilizaciju budžeta i nova ulaganja, odnosno unaprjedjenje života stanovnika ove lokalne zajednice.