U pretresima na deset lokacija pronađeni predmeti iz krivičnih djela

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata, dana 04.07.2019.godine izvršili pretrese na deset lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Živinica, Srebrenika, Gradačca i Brčko distrikta.

Nakon kompletiranja predmeta biće podneseni Izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona i to: protiv A.A., rođen 1978.godine nastanjen u Tuzli zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 73. Zakona o oružju i municiji TK-a, E.L., rođen 1989.godine nastanjen na području općine Srebrenik i J.H., rođen 1992.godine iz Gračanice zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH, te protiv Z.K., rođen 1975.godine iz Brčkog i K.E., rođen 1988.godine iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD Teška krađa iz člana 287. KZ FBiH.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom Tužilaštvu će biti dostavljeni izvještaji protiv E.M., rođen 1992.godine iz Tuzle, A.K., rođen 1989.godine iz Lukavca, H.M., rođen 2000.godine nastanjen na području općine Gračanica i A.K., rođen 1992.godine nastanjen na području općine Živinice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. KZ FBiH, kao i protiv H.A., rođen 1989.godine iz Gradačca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239. Krivičnog zakona FBiH.

Pročitajte...