7 C
Tuzla,BA
Subota, 25 Septembra, 2021
Naslovna TELEVIZIJA Informativni program U Sarajevu danas konferencija o ravnopravnosti polova i osnaživanju žena

U Sarajevu danas konferencija o ravnopravnosti polova i osnaživanju žena

Povodom obilježavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena, u Sarajevu će danas biti održana konferencija čija je glavna tema “Ravnopravnost polova nakon 2020. godine: osnaživanje žena i izgradnja sigurnijeg okruženja”.

Konferencija će biti održana putem online platforme, zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Organizator konferencije je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Na konferenciji će učestvovati ministar za ljudska prava i izbjeglice Miloš Lučić, šef Delegacije i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH ambasador Johan Satler, šef Misije OEBS-a u BiH Ketlin Kavalek, ambasador Švedske u BiH Jahana Stromkvist, ambasador Francuske u BiH Kristin Tudik, kao i zamjenik ambasadora Sjedinjenih Država u BiH Elen Džermejn.

U radu konferencije učestovat će i predsjedavajući i zamjenik Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti polova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Adil Osmanović i Snježana Novaković Bursać, kao i predstavnici međunarodnih i domaćih organizacija koje se bave zaštitom prava žena, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.