U Sarajevu otvoren Sajam boračkog zadrugarstva

Prvi Sajam boračkog zadrugarstva u BiH otvoren je danas u Sarajevu. Organizator sajamske manifestacije koja će trajati dva dana i koja je okupila četrdesetak boračkih zadruga je Borački zadružni savez FBiH. Manifestaciju su podržalo Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, te gradovi Sarajevo i Istanbul.
Na sajmu se predstavlja više od 40 boračkih zadruga, pretežno iz poljoprivrednog sektora, kao i kompanije iz Turske s kojima su ostvareni kontakti. Predsjednik Organizacijskog odbora ove dvodnevne manifestacije, Šerif Patković rekao je da je sajam izraz želje boračke populacije da budu prepoznati u društvu kao vrijedni i čestiti, jer samo tako možemo izgraditi Bosnu i Hercegovinu. ”Zahvaljujući prvenstveno resornom ministarstvu ovdje imamo priliku da pokažemo rezultate aktivnosti boračkih zadruga koje su započete prije tri godine”, dodao je Patković. Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Salko Bukvarević istakao je da ovaj projekt predstavlja vraćanje dostojanstva borcima i njihovim porodicama omogućavanjem da se zaposle i žive od svog rada.
Organizator sajma je Borački zadružni savez FBiH, uz podršku Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Grada Sarajeva i Grada Istanbula. Na otvaranju sajma bili su prisutni i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja RH, te Grada Istanbula.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte...