U Slobodi čekaju „papire“ za Ignjatovića, Vasiljević želi u Kazahstan

Nogometaši Slobode porazom su počeli novu sezonu izgubivši na Tušnju od Zrinjskog, prikazavši pri tome neubjedljivu igru.

Tuzlaci će danas u Husinu kod Tuzle odigrati prijateljsku utakmicu s niželigašem „Husinskim rudarom Zrinskim“, kao dio priprema za narednu utakmicu koju u subotu igraju protiv Zvijezde 09 u Ugljeviku.

– Želimo našim igračima pružiti priliku za uigravanje, a i da pomognemo Husinjanima da ožive nogomet u ovom mjestu, koji je u posljednje vrijeme gotovo zamro – kaže za Fenu sportski direktor Slobode Denis Karić.

Stoper Nikola Vasiljević, koji je protiv Zrinjskog odigrao solidno, najavio je mogućnost odlaska već nakon prvog kola, jer je navodno dobio primamljivu ponudu iz Kazahstana.

– Još je tu, ali neće moći otići tek tako. Postoje obaveze prema Slobodi – napominje Karić.

Sloboda bi u slučaju Vasiljevićevog odlaska mogla ostati bez klasičnog stopera, jer nije sigurno da će do subote probleme s „papirima“ riješiti Aleksandar Ignjatović. Nije ga bilo protiv Zrinjskog, jer iz Službe za poslove sa strancima BiH još nije dobio boravišnu dozvolu. S obzirom da je nakon isteka ugovora sa Slobodom napustio Tuzlu i otišao u Srbiju, cijela procedura mora biti obnovljena.

Pročitajte...