U Srebrenici uskoro otvaranje fabrike stolica

U Srebrenici bi uskoro trebalo da bude otvorena fabrika stolica, a objekat u kojem će biti smještena osiguran je sredstvima od milion eura koje je donirala Vlada Srbije.

Općina Srebrenica je iznosom od oko 850.000 eura kupila halu u Potočarima, dok će 150.000 eura biti uloženo u adaptaciju prostora.

Šef kabineta načelnika Općine Srebrenice Vladan Milovanović kaže da je holandski investitor, kompanija Tapos zainteresirana za investiranje u ovu fabriku.

– Riječ je o kompaniji koja se bave proizvodnjom stolica i u početnoj fazi biće uposleno oko 100 radnika. U narednom periodu će se pogon prošiti i samim tim broj radnika povećati. Mi činimo sve da privučemo investitore i stvorimo elementarne uslove za rad – rekao je Feni Milovanović.

ističe da je završen tender za izradu krovne konstrukcije te uskoro počinju radovi na objektu.

– Vrijednost radova je oko 100.000 KM. Trenutno se radi na izgradnji ograde, a komunalo preduzeće ‘Polet’ je izvršilo kompletno čišćenje za početak građevinskih radova – rekao je Milovanović, dodajući da je firma Tapos regristrovala svoje preduzeće na području općine Srebrenica.