U Travniku održan “Olimpic Day 2018”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Uz učešće više od od 400 dječaka i djevojčica iz osnovnih škola sa područja Općine Travniik a u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH te u saradnji sa Edukacijskim fakultetom Univerziteta u Travniku održana je tradicionalna manifestacija Olympic Day.

Ovogodišnji „Olympic Day 2018“ su svojim prisustvom podržali bosanskohercehovački olimpijci Larisa Cerić, Aleksandra Samardžić, Tanja Karišik, Sanja Kusmuk, Hamza Alić, Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić, Adnan Hadžić, Srđan Miličević koji su zajedno sa učesnicima trčali počasni olimpijski krug.

Manifestaciju je svečano proglasio otvorenom potpredsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i hercegovine prof.dr. Izet Rađo, a učesnicima je dobrodošlicu, u ime Edukacijskog fakulteta, poželio predsjednik upravnog odbora Univerziteta u Travniku, mr.sci.dr. Nihad Selimović.

Na  Olympic Day-u 2018 je predstavljeno devet olimpijskih sportova i na taj način se djeci nastojao približiti sport, sportsko nadmetanje i olimpijski duh, kroz promociju osnovnih olimpijskih vrijednosti, a one su poštovanje, izvrsnost i fair play.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno