U Tuzlanskom kantonu relativna stagnacija kada je u pitanju broj novoboljelih od korona virusa

U Tuzlanskom kantonu trenutno se bilježi relativna stagnacija kada je u pitanju broj novoboljelih od korona virusa. Međutim, još uvijek zabrinjava broj hospitaliziranih pacijenata u UKC-u Tuzla. Iako smo prema tvrdnjama ministra zdravstva TK, Bože Jurića, još daleko od drastičnog pada oboljelih, do kraja sedmice bi se ipak moglo razmatrati eventualno popuštanje mjera koje su trenutno na snazi.
Iako se u Tuzlanskom kantonu posljednjih dana popravlja epidemiološka slika i dalje je broj oboljelih relativno visok. U posljednja 24 sata od ukupno testiranih 439 građana, 143 je novooboljelih od korona virusa u TK.
I pored izvjesnog smirivanja epidemiološke situacije, broj hospitaliziranih pacijenata u UKC-u Tuzla je i dalje veliki. Trenutno je na bolničkom liječenju 226 pacijenata.
Do kraja sedmice zasjedat će Krizni štab Ministarstva zdravstva TK na kojem će, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, biti razmatrano, eventualno popuštanje dijela postojećih mjera.
U posljednja 24 sata u Tuzlanskom kantonu je preminulo sedam osoba od komplikacija uzrokovanih COVID infekcijom. Trenutno aktivnih u TK na korona virus je 1927 osobe. Pozitivnih u kućnoj izolaciji je 1701 osoba.
U BiH je u posljednja 24 sata potvrđeno još 708 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega 323 u Federaciji. Od posljedica zaraze u BiH je od jučer preminulo je 76 osoba.

Pročitajte...