U Tuzli će snimati novu humorističku seriju

piše Azra Mešić

Desetine Tuzlaka, te profesionalnih glumaca i amatera iz ostaih bh. gradova i susjednih zemalja, Srbije i Hrvatske bili su na kastingu za obabir glumačke postave nove domaće serije čije će snimanje početi u Tuzli.

Riječ je o jednoj porodici koja se bori sa problemima svakodnevnice. U pitanju su muški likovi. Možemo reći da to ima sličnosti sa Lud zbunjen normalan, ili sa Mućkama. Neko će reći da ima, neko da nema. Naša je želja da nema nikakve sličnosti. To su četiri otkačena muškarca koja su spremna na sve. Neki manje, neki više, da sebi omoguće bolji život. Ne biraju sredstva. Služe se manjim i većim smicalicama. Pokušavaju da nekoga prevare. A to je komedija i ona dopušta likovima, da se malo zezaju i da ostvare svoj cilj, kazala je za emisiju Putokaz, Mirela Trepanić, rediteljica i članica žirija.

Antitalenat za život, bit će naslov serije. A smislio ju je Ilijas Jahić, srednjoškolac iz Tuzle.

Ja sam idejni realizator ove serije. Učenik sam Medicinske škole Tuzla. Ja sam uvijek sanjao da se u našem gradu desi pozitivna priča, koja će nam donijeti pozitivne vibracije, a to jeste nova humoristička serija. Sada moj san postaje stvarnost i želim se zahvaliti rediteljici Mireli Trepanić koja je vjerovala u mene i podržala moje snove, ali i diplomiranim glumcima Irfanu Kasumoviću, Damiru Mahmutoviću, Nedimu Malkočeviću, prijateljima, umjetnicima u duši i ja se nadam da će se ovo realizovati, da ćemo svi zajedno čekati početak svake nove epizode na našim televizijama. Ja se nadam da će ovo uspjeti, povjerava se on.

Neki od iskusnih glumaca bili su u žiriju kastinga, a drugi su pristali glumiti u prvim epizodama, za koje već postoji scenario. Mnogo je onih koji očekuju poziv nakon kastinga. Domaće serije su bliske, kao i naša svakodnevnica, kaže jedna od njih, sedamnaestogodišnjakinja Margarita Muratović.

Najviše volim gledati te humorističke serije, pogotovo naše, jer više ih shvatam nego one strane. Volim da se šalim, da smišljam viceve i tako, kaže ona.

Iskustvo koje već ima na sceni moglo bi biti ulaznica u serijal i Rami Tučiću, koji je također bio na kastingu.

Od malih nogu sam sanjao da stanem na pozorišne daske. To sam i ostvario. Završio sam dramski studio u Pozorištu mladih, model sam. Misli da me kamera voli i mislim da sve što sam naveo u CV-ju će mi biti vodilja da ostvarim ulogu, nadam se, kaže Tučić.

Interesovanje za ovu seriju su zasad pokazali i profesionalnci i sponzori, kažu ovi momci i djevojke. Snimanje će početi čim glumci budu spremni. Do emitovanja prve epizode, sretno. Kasnije je sve mnogo lakše.

Pročitajte...