U Tuzli je 42 samostalnih poduzetnika, branilaca, odnosno, članova njihovih porodica, potpisalo ugovore o korištenju bespovratnih sredstava

Arman Šerifović iz Srebrenika potpisao je ugovor sa Ministarstvom za boračka pitanja TK o korištenju bespovratnih sredstava. Riječ je o mladiću koji namjerava poslovnu ideju pretočiti u vlastiti bizni.

-Pokrećem autopraonu i vulkanizersku radnju u Srebreniku. Ovo će mi biti dobra finansijska injekcija. Ne samo meni, nego svima ovdje, kaže Arman Šerifović, samostalni poduzetnik iz Srebrenika.

Poput Šerifovića, u samostalne poduzetnike ima se namjeru svrastati i diplomirana kriminologinja iz Sapne, Edina Husić.

-Iako nema veze sa mojom strukom, želim otvoriti rent a car agenciju. Sav novac ću uložiti u realizaciju te ideje, pojašnjava Edina Husić, samostalna poduzetnica iz Sapne.

S tim u vezi, ministar za boračka pitanja TK Fedahija Ahmetović pojašnjava:

-Radi se o bespovratnim sredstvima do 10 hiljada maraka po korisniku. Realizacijom ovog programa do kraja godine bit će registrovano 68 preduzeća. Radi se o značajnom projektu, koji omogućava registraciju novih obrta, što je vrlo značajno za zajednicu.

Vlada TK kontinuirano podržava projekte zapošljavanja i samozapošljavanja branilaca i članova njihovih porodica.

-Programom rada Ministarstva je predviđeno ukupno 1,4 miliona, da se rasporedi za realizaciju projekata zapošljavanj i samozapošljavanja, napominje ministar Ahmetović.

U Tuzli su potpisana 42 ugovora o korištenju bespovratnih sredstava za realizaciju vlastitih poslovnih ideja branilaca, odnosno, članova njihovih porodica.

Pročitajte...