U Tuzli dva biračka mjesta otvoreno sa zakašnjenjem od 40 minuta

Sva biračka mjesta na području Grada Tuzle otvorena su u 7 sati, na nekoliko je bilo kašnjenja do 15 minuta i na dva biračka mjesta kašnjenja do 45 minuta, na tim biračkim mjestima biće produženo glasanje za onoliko vremena koliko se kasnilo sa otvaranjem, – izjavila je predsjednica Gradske izborne komisije Meliha Pašić.

– Na biračkom mjestu broj 22 u MZ Centar kasnilo se zbog brojanja listića, tako da će za toliko vremena na tom mjestu glasanje biti produženo – izjavila je Pašić.

Na drugim biračkim mjestima nisu zasad zabilježeni veći problemi.

– Prema informacijama predsjednika biračkih mjesta, za sada se glasanje odvija bez posebnih poteškoća. Angažovano je 14 mobilnih timova koji će obilaziti teren i omogućavati bolesnim i nepokretnim osobama da glasaju – naglasila je Pašić.

Prema centralnom biračkom spisku, na području Tuzle na ovogodišnim Općim izborima, na 158 redovnih biračkih mjesta, pravo glasa ima 113.036 registriranih birača.

Inače, na području Tuzlanskog kantona ima 13 lokalnih izbornih jedinica na kojima pravo glasa ima 428.103 registrovana birača.