U Tuzli od 11. oktobra do 9. novembra Festival premijera TKT-a

Teatar Kabare Tuzla (KTK) od 11. oktobra do 9. novembra organizator je III festivala premijera 2018., tokom kojeg će biti prikazano pet dramskih djela domaćih i stranih autora.

Ova kulturna manifestacija organizira se u povodu obilježavanja 50. godišnjice umjetničkog rada pjesnika za djecu i književnika Šime Ešića, a ujedno će bii otvorena 17. teatarska sezone TKT-a.

– Ni jedan teatar u BiH, a i širem regionu, nije u mogućnosti otvoriti teatarsku sezonu festivalskim programom od pet premijernih predstava u toku mjesec dana, kao što to već treću godinu zaredom, polazi za rukom ovom teatarskom kolektivu. Na repertoaru su predstave za djecu, mlade i odrasle – kaže Damir Altumbabić, jedan od rukovodilaca TKT-a i III festivala premijera 2018.

Festival će biti otvoren 11. oktobra u Teatru kabare Tuzla bh. premijerom predstave “Pismo ocu“ Franca Kafke u režija Damira Altumbabića, a zatvoren 9. novembra premijernim izvođenjem predstave za djecu “Izmislionica u selu pričevac“, autora Šime Ešića, u režiji Damira Altumbabića.

Za vrijeme trajanja Festivala bit će snimana i emitirana televizijska hronika, a publika će ocjenjivati predstave i na kraju festivala bit će proglašena najbolja predstava po ocjeni publike.

(RTVTK/FENA) L.A.