U Tuzli održan koncert ‘Noć filmske glazbe’

U novoizgrađenom Hrvatskom kulturnom centru “Sveti Franjo” u Tuzli, pod pokroviteljstvom predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare, u srijedu je održan koncert “Noć filmske glazbe” na kojem su nastupili solisti, vokalni ansambl i orkestar Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka pod dirigentskom palicom Mladena Tutavca.

Na koncertu, koji su organizirali Franjevački samostan Tuzla i HKD “Napredak” Tuzla, izvedene su najpoznatije filmske skladbe kao što su “Titanic”, “Gladijator”, “Ples s vukovima”, “Ratovi zvijezda” i dr.

Gvardijan Franjevačkog samostana u Tuzli fra Mario Divković istaknuo je kako je koncert organiziran u sklopu manifestacije “Petrovska simfonija”, a u prigodi obilježavanja blagdana svetih apostola Petra i Pavla.

– Ovim koncertom filmske glazbe želimo uveličati naš blagdan. Također, želimo podsjetiti da ljubav, koju su sveti apostoli propovijedali i nosili, i nas poziva da budemo ljudi mira i ljubavi, da jedni drugima budemo radost, iskreni susjedi i prijatelji. Neka nas zato na ovom koncertu sve poveže umjetnost – kazao je gvardijan Divković.

Pročitajte...