U Tuzli održan “Porodični zdravstveni Forum”

U organizaciji Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine danas je u kongresnoj dvorani hotela Garden u Tuzli održan Porodični zdravstveni forum na kome su učešće uzeli predstavnici udruženja „Hrabro srce“ iz Tuzle, Udruženje roditelja hendikepirane djece i omladine „Leptir“ iz Srebrenice,  predškolske ustanove „Vedi princ“ iz Kalesije, udruženja za ljudska prava i socijalnu inkluziju „Soci“ Tuzla te udruženja „Mreža aktivnog starenja Tuzla.

Na Forumu su predstavljene različite teme iz oblasti sporta, zdravstva, medijske promocije i inkluzivnih aktivnosti za djecu sa i bez invaliditeta. Svoja izlaganja su prezentovali: Melida Mehmedović,  Ibrahim Kozlić, Sanela Mandžukić i Lejla Kišić.

Osim   organizacije Porodičnog foruma, u okviru projekta  će se sutra na pomoćnom  terenu stadiona „Tušanj“  organizovati inkluzivni trening u fudbalu i atletici za djecu iz Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje „Naše dijete“ iz  Tuzle,  predškolske ustanove „Vedi princ“ iz Kalesije i Tuzle,  te najmladjih članova FK „Sloboda“.

Pročitajte...