U Tuzli počele prve interaktivne pozorišne igre za djecu “Maštaonica” sa zadatkom obrazovanja buduće pozorišne publike

Danas su u Tuzli počele interaktivne pozorišne igre za djecu pod nazivom “Maštaonica”, namijenje za djecu uzrasta od 3 godine. Maštaonica je projekat namijenjen za najmlađe, koju realizira Udruženje dramskih umjetnika Kaleidoskop u suradnji sa JU Centar za kulturu Tuzla.

Udruženje dramskih umjetnika “Kaleidoskop” i Javna ustanova Centar za kulturu Tuzla započeli su sa prvim Pozorišnim igrama za djecu “Maštaonica” gdje će djeca interaktivno biti dio predstava te moći naučiti mnoge stvari.  Prvi je ovo ovakav projekat u Tuzli. Kamerna scena Doma mladih tako će svake subote do 2. juna od 11 sati ugostiti glumce koji će zajedno s djecom “maštati“.

Hasan Sušić, student glume i producent ovog projekta rekao je da se ne radi o klasičnim predstavama za djecu koje se postavljaju u pozorištima, nego djeca glumačkim angažmanom učestvuju u predstavi te se zajedno s njima kreira predstava.

Djeca su danas imala priliku pogledati i učestvovati u predstavi “Avanture Poka i Srećka”,  druga predstava je planirana za 19. maj “Moto i Toto u zemlji snova”, 26. maja je “Pozorišni bonton”, dok je za 2. juni predviđena predstava “Klovnovijada”.

Pročitajte...