U Tuzli sahranjen istaknuti privrednik i sportski radnik dr. Anto Raos

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Na groblju Borić u Tuzli, juče je u prisustvu članova porodice, rodbine, prijatelja, radnih kolega i saradnika iz privrede i sporta, sahranjen istaknuti privrednik i sportski radnik dr. Anto Raos.

Zbog epidemiološke situacije sahrana je najavljena u krugu najbližih članova porodice, ali je unatoč tome na posljednji ispraćaj velikog privrednika, kulturnog i sportskog radnika došao znatan broj građana Tuzle.

Uime RSD “Sloboda”, čije je Raos bio počasni predsjednik, od pokojnika se oprostio Aid Berbić, aktuelni predsjednik tog društva, istakavši zasluge Raosa na očuvanju, organizovanju i funkcionisanju najvećeg sportskog društva u državi.

Anto Raos je preminuo u Tuzli 22. maja u 89. godini. Bio je više od 20 godina generalni direktor KHK “Boris Kidrič” Lukavac, a nakon toga godinama je bio generalni direktor Hemijskog kombinata “Sodaso”.

Bio je sjajan sportista – teniser i nogometaš, a poslije završetka igračke karijere, do posljednjih trenutaka života bio je sportski uposlenik regionalnog značaja. Ostavio je dubok trag svog angažmana u radu FK “Slobode” i RSD “Sloboda”.

Bio je i predsjednik Zajednice prvoligaša bivše Jugoslavije, te do penzionisanja vanredni profesor na Tehnološkom fakultetu u Tuzli.

 

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno