U Živinicama nije izabrano rukovodstvo GV

Najstariji vijećnik, u ovom slučaju Fehim Taletović, obavljat će funkciju predsjedavajućeg Gradskog vijeća Živnice jer na današnjoj konstituirajućoj sjednici nisu izabrani predsjedavajući i njegova dva zamjenika. Kandidat SDA za predsjedavajućeg Nail Jusić izjasnio se da će funkciju obavljati volonterski, što nije dobilo podršku.

Prekršen je i Poslovnik o radu, jer kako tvrde vijećnici  SBB-a, Građanskog saveza, SDP-a i PDA, nisu dobili na vrijeme Dnevni red kako bi dali prijedloge za rukovodstvo Vijeća…

Nakon što je prekinuta konstituirajuća, održana je vanredna sjednica na kojoj su vijećnici bez velike polemike i problema usvojili sve, dnevnim redom planirane odluke od interesa građana Živinica. Usvojena je odluka o privremenom finansiranju Grada za prva tri mjeseca ove godine. Vijećnici su jednoglasni bili u davanju pozitivnog mišljenja  na  saglasnost Kantonalne vlade o proglašenju od javnog interesa izgradnju zaobilaznice u Živinicama, projekta vrijednog oko 63 miliona maraka.

Užurbano se radi na rješavanju problema vodosnabdijevanja Živinica.

Živinice očekuju certifikat BFC kojim se gradovi svrstavaju u gradove sa prioritetom ulaganja. Sa ovim certifikatom se izdvajaju kao povoljniji od drugih za investicije.

Pročitajte...