U Živinicama zasijedalo Općinsko vijeće ; iz budžeta općine oko 950 hiljada KM bit će izdvojeno za projekte marka na marku

U Živinicama je zasijedalo općinsko vijeće. Vijećnici su prihvatili prijedlog odluke o davanju saglasnosti Općinskog načelnika u vezi konačne realizacije projekta sufinansiranja između građana i općine po principu marka na marku. Iz budžeta općine će za ovakve projekte biti izdvojeno oko 950 hiljada KM. Prihvaćen je i prijedlog odluke o provođenju obavezne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području općine Živinice.

 Vijećnici u Živinicama prihvatili su Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o uslovima i postupku za ostvarivanje prava na proširene oblike socijalne pomoći, za koju su sredstva obezbjeđuju iz budžeta općine Živinice. Vijećnici su prihvatili Odluku o davanju saglasnosti Općinskog načelnika u vezi realizacije projekata sufinansiranja između građana i općine po principu marka na marku,i to za projekte asvaltiranja puteva , izgradnje ulične rasvjete, vodovodne i kanalizacione mreže.

Prihvaćen je i Prijedlog Odluke o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa nezaposlenih osoba visoke i srednje stručne spreme, kao i Prijedlog odluke o kućnom redu u stambenim i poslovnim zgradama.

Pročitajte...