U Zvorniku otvoreni 16. Dani Hasana Kaimije

Šesnaesta kulturno-vjerska manifestacija Dani Hasana Kaimije svečano je otvorena jučer u Domu omladine Zvornik. Organizatori manifestacije su Muftijstvo tuzlansko i Medžlis Islamske zajednice Zvornik. Kaimijini dani uz bogat kulturno-vjerski program ove godine traju do 24. juna.

Program šesnaeste kulturno-vjerske manifestacije Dani Hasana Kaimije započeo je otvaranjem izložbe slika zvorničkih umjetnika. Prisutnim su se obratili selektor Mirzet Mustafic, predsjednik Medzlisa IZ Zvornik Mustafa ef. Muharemovic i direktor doma omladine Đorđe Deurić.

Iz Zvomika su i ove godine 16.-ti put zaredom poslane poruke u duhu Hasana Kaimije pune ljubavi i poštovanja prema svim ljudima.

Prije otvaranja Manifestacije uručene su Povelja za životno dijelo i proglašeno ovogodsnje najbolje književno djelo. Povelja Hasan Kaimija za životno djelo, dodijeljena je prof. Muharemu-ef. Hasanbegoviću, dok je najboljim ovogodišnjim književnih djelom proglašena knjiga „Kad sam bio hodža” književni privijenac, autora Damira Ovčine. Manifestaciju je otvorio reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović. Nakon svečanog otvoranja, program je nastavljen zajedničkim iftarom na stadionu u Diviču, a prije iftara u prigodnom programu nastupio je Armin Muzaferija.