Ubistvo u Lukavcu, traga se za počiniocem

U četvrtak 5. maja oko 06,55 sati Policijska stanica Lukavac zaprimila prijavu da se, u Lukavcu, na ulici nalazi povrijeđeno NN lice.

Na mjesto događaja izašla je policijska patrola gdje je pronađeno povrijeđena NN muška osoba bez svijesti te je vozilom Služba Hitne medicinske pomoći muškarac prevezen radi pružanja medicinske pomoći.

Kako je saopćeno za medije iz Uprave policije MUP-a TK povrijeđeni muškarac je naknadno nakon nekoliko sati preminuo na UKC Tuzla.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK su po nalogu tužioca Kantonalnog tužilaštva izvšili uviđaj te poduzeli sve druge potrebne mjere i radnje kao bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona je saopćeno da je u pitanju Hamdija Mujić (52) iz Lukavca koji je pronađen sa povredama na glavi i gornjem dijelu tijela.

“U toku su različite istražne radnje i vještačenja u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ovo ubistvo. Intenzivno se radi na identifikaciji i traganju za počiniocem. Izdata je naredba za obdukciju tijela preminulog kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti” – rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

(RTVTK/Tuzlanski.ba)

Pročitajte...