Ubistvo u Tuzli: Između osumnjičenih i žrtve od ranije postojao sukob

U tuzlanskom naselju Irac jučer je ubijen tridesetogodišnji muškarac. Kako saznajemo u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona dvoje osumnjičenih za ubistvo dolaze iz Živinica i od ranije su  imali sukob sa ubijenim. Trenutno se poduzimaju sve istražne radnje i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za jučerašnje ubistvo.

“Istražitelji sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona su jučer u popodnevnim satima lišili slobode dvije osobe iz Živinica. Oni su osumnjičeni da su jučer oko 12 sati u tuzlanskom naselju Irac počinili ubistvo tridesetogodišnjeg Nesiba Halilovića. Ono što je utvrđeno tokom uviđaja i dosadašnjim istražnim radnjama je da su se oni najvjerovatnije dovezli kombijem na lokaciju na kojem se nalazio oštećeni, da su ga napali, da su koristili nož i palice i da su mu nanijeli povrede od kojih je ovaj preminuo na UKC-u u Tuzli. Informacijama kojima raspolažemo je da je od ranije  postojao sukob između osumnjičenih osoba i oštećene osobe odnosno Halilovića”, istakao je Admir Arnautović glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Brojni sociolozi smatraju da su razlozi da jedan čovjek počini ubistvo višestruki, ali neopravdani. Na povećan broj ubistava u proteklim godinama uticala je i pandemija koronavirusa.

“Ne postoje nikakvi razlozi zbog čega treba lišiti slobode nekoga. Očito je to  neka strast, strast pojedinaca koji nemaju dovoljno komunikativnih mogućnosti i sposobnosti da to riješe na drugi način i to dovodi do toga da ljudi postaju kratkog fitilja i rješavaju na taj najpogubniji i najgori moguči način. Jedan život je jako puno za svako društvo. U svakom slučaju taj lanac ubistava koji se nastavlja i koji će se nastaviti vidimo nažalost stvara jedno rizično društvo. Stvara jedno društvo u kome je rizik svakome da egzisitra na jedan normalan način”, rekao je Srđan Vukadinović sociolog.

Iz uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, zahvalili su građanima koji su ustupajući svoja saznanja dali značajan doprinos u rasvjetljavanju jučerašnjeg ubistva.

Pročitajte...