Učenici, uspješni sportisti i zajednica u obnovi sportskog terena u Banovićima

Kampanja „Srcem za teren“ koju je pokrenulo Udruženje mladih „BaUM“ iz Banovića, a koja za cilj ima prikupljanje sredstava za obnovu sportskog terena pored O.Š. Banovići, svakim danom dobija sve veću podršku. Nakon podrške od strane organizacije World Vision i Općine Banovići, te pojedinih preduzeća i poznatih ličnosti, u kampanju se uključila i Osnovna škola „Banovići“.

U periodu od 18. do 20. Novembra, učenici škole, zajedno sa roditeljima, nastavnicima i osobljem, održali su prodajni „Sajam zdrave hrane“. Prvog dana, sajam je održan u područnoj školi „Podgorje“, drugog dana u centralnoj školi, dok je trećeg dana, sajam održan u područnoj školi „Repnik“. Sajam je privukao veliki broj posjetitelja, koji su imali priliku kupiti gastronomske specijalitete i proizvode koje su vrijedni učenici, zajedno sa svojim roditeljima, pripremili za ovu priliku.

Sveukupni trud zajednice rezultirao je fantastičnim pazarom od 6848,90 KM, što će biti iskorišteno za potrebe kampanje i obnovu sportskog terena.

U narednom periodu slijedi niz aktivnosti i događaja koje organizuje Udruženje mladih “BaUM”, a sve u cilju prikupljanja sredstava za rekonstrukciju sportskog terena. U pitanju su sportski turniri, kulturna dešavanja, te prodajni štandovi.

Svoj video podrške možete postaviti na društvene mreže uz hashtag #srcemzateren.

Pročitajte...