Udruženje žrtava i svjedoka genocida danas posjećuje masovnu grobnicu u rudniku Sase

– Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida, u četvrtak će, zajedno sa predstavnicima drugih udruženja žrtava rata i genocida, posjetiti rudnik Sase, na području Srebrenice, gdje je nedavno otkrivena masovna grobnica

SARAJEVO (AA) – Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida, u četvrtak će, zajedno sa predstavnicima drugih udruženja žrtava rata i genocida, posjetiti rudnik Sase, na području Srebrenice, gdje je nedavno otkrivena masovna grobnica, javlja Anadolu Agency (AA).

“Posjetit ćemo rudnik gdje se nalazi masovna grobnica. Cilj posjete je da vidimo kako u ovom momentu teku radovi na masovnoj grobnici i kako sve to izgleda. Ovo je naša prva posjeta tom području, tako da ćemo se i sami moći uvjeriti dokle se došlo s radovima”, kazao je Tahirović.

Istakao je da će mjesto masovne grobnice sutra posjetiti zajedno s predsjednicom Udruženja “Majke enklava Srebrenica i Žepa” Munirom Subašićom i drugim predstavnicima udruženja žrtava rata i genocida.

S druge strane, Tahirović je danas uputio pismo šefu Predstavništva Republike Srpske u Izraelu, Arieu Livneu, u kojem je napisao da je izjava Livnea o mržnji Bošnjaka prema Jevrejima i Srbima duboko uvrijedila njega i Bošnjake u cijelom svijetu.

Podsjetimo, nedavno je u rudniku Sase, na području Srebrenice, otkrivena masovna grobnica, a pretpostavlja se kako se u grobnici nalaze posmrtni ostaci većeg broja bošnjačkih žrtava ubijenih 1992. godine.

Pročitajte...